Gener 2013

8/1/13

The last year has galloped past, nay  bolted (head down, bit between the teeth). I cannot believe that I am back pruning the little devils already. So much seems to have happened since my last posts, both in the vineyard and generally. The vines grew, put forth their fruits, they ripened and we picked them. Now the red nectar it resting and with any luck developing both in the deposits, barrels and bottles. The years do have a very distinct pattern that remains much the same but the rhythms change and the outcomes vary. Ultimately you want to ensure that the main outcome keeps on coming and getting better – the wine.


separador

L’últim any ha passat al galop, o més aviat capgirat (cap per avall i poc entre les dents). No em puc creure que ja estic tornant a podar els petits diables. Sembla que han passat moltíssimes coses des dels meus darrers escrits, tan a la vinya com en general. Durant la resta de l’any, les vinyes van créixer, van estendre els seus fruits, aquests van  madurar i els vam recollir. Ara el nèctar vermell està en repòs i amb una mica de sort s’està desenvolupant en els dipòsits, barrils i ampolles. Els anys tenen un patró molt diferent, hi ha coses que segueixen igual però el ritme canvia i també varien els resultats. En última instància el que volem és que el resultat segueixi arribant i que cada vegada sigui millor: el vi.

15/1/13

The patterns of the year are distinct and change little. We prune the vines starting as soon after Christmas as the hangover will allow, when the vines are fully dormant. Then as you saw last year they first leaves emegre in spring and we prune off unwanted shoots during the ‘green prune’ or ‘podar en verde’. At the same time we are weeding and checking for disease. Depending on the weather conditions we will be spraying against the most typical problems of mildew and oidium through spring to early summer. August tends to be the calm before the storm. In early autumn we pick the grapes and make the wine. In late autumn and winter we are busy inside in the cellar and outside in the fields, ploughing, fertilizing and clearing up. ¿A doddle? – not!

separador

Doncs si, els patrons dels anys són diferents i canvien poc. Normalment comencem a podar les vinyes tan aviat com podem després del Nadal, tan aviat com la ressaca ho permet, quan les vinyes estan encara inactives. Després, com ja vau veure l’any passat les primeres fulles apareixen a la primavera i llavors podem els brots no desitjats durant el que en diem “la poda verda “o” podar en verd “. I al mateix temps nosaltres treiem les herbes i fem comprovacions constants perquè no enmalalteixin.  Depenent de les condicions del temps fumigarem contra els problemes més típics cap allà la primavera o principis d’estiu. Agost acostuma a ser la calma abans de la tempesta. A principis de tardor recollim el raïm i elaborem el vi. A finals de la tardor i l’hivern estem ocupats a l’interior del celler i fora dels camps, passem l’arada, fertilitzem i netegem. Un joc de nens?  – no!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: